Wijnwinkel de Vesting

Wijnwinkel de Vesting


Marktstraat 3 a
1411 CZ Naarden - Vesting

035 - 695 36 13

Bezoek website

Ik vertrok na mijn middelbare school periode voor het eerst voor langere tijd naar Frankrijk (Aix-en-Provence). Hier maakte ik voor het eerst echt kennis met wijnen en de liefde voor wijn, zoals alleen de Fransen die echt kennen. 

Nadat ik terug in Nederland kwam en ging studeren in Utrecht verwaterde mijn interesse in wijn echter weer enigszins en pas in 2009 toen ik via via in contact kwam met Inge Hogerdijk (Deilse Wijnhuis) bloeide mijn interesse en uiteindelijk de liefde voor wijn weer op. Inge bood mij een stageplek bij Maison Sichel (Bordeaux) tijdens het oogstseizoen, waar ik zou ontdekken dat wijn niet alleen maar het persen van druiven is en ze in een ton laten gisten, maar veel meer dan dat.

Het is vroeg opstaan, het is eindeloze dagen ploeteren, maar na het eerste glaasje eigen wijn geproefd te hebben is het dat allemaal waard.

Na mijn tijd in Frankrijk ben ik in Zeist in de schitterende winkel van Bas de Jong gaan werken (Smakenzaak de Jong/ De Witte Os). Nadat ik hier twee jaar met erg veel plezier had gewerkt, erg veel had geleerd over het runnen van een wijnwinkel en mijn beide SWEN diploma’s had behaald besloot ik dat ik graag zelf een winkel wilde starten. 

Zo kwam ik weer bij Inge Hogerdijk terecht die mij wees op de Samaritaan een mooie wijnwinkel gelegen in het hartje van Naarden-Vesting. Ik startte ondertussen met de opleiding aan de wijnacademie tot vinoloog en na enkele maanden meegelopen te hebben in de Samaritaan, waren de toenmalige eigenaren bereid het aan mij te verkopen. En nu enkele maanden later, nadat we onze eigen stempel op de winkel gedrukt hebben, is de wens een eigen winkel te beginnen eindelijk uitgekomen en we hopen dit nog vele jaren te mogen blijven doen!    

---

Olivier Jongens

Maandag: gesloten
Dinsdag: 10.00 - 18.00 uur
Woensdag: 10.00 - 18.00 uur
Donderdag: 10.00 - 18.00 uur
Vrijdag: 10.00 - 18.00 uur
Zaterdag: 09.30 - 17.30 uur
Zondag: gesloten